ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

5 Μέρες Αεροπορικώς  (Ιανουάριος – Μάρτιος 2019)

 Αναχ/σεις: 16/1, 21/1, 23/1, 28/1, 30/1, 04/2, 06/2, 11/2, 13/2, 18/2, 20/2, 25/2, 27/2, 04/3, 06/3, 11/3, 13/3, 18/3, 20/3, 22/3.

Από 269 ευρώ το άτομο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Μέρα: ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Πτήση για Βουδαπέστη, άφιξη συνάντηση με τον ξεναγό μας και ξεκινάμε για την πρώτη γνωριμία με το ‘Παρίσι της Ανατολής’ ή ‘Μαργαριτάρι του Δούναβη’, όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν τη Βουδαπέστη. Θα δούμε οκτώ γέφυρες που συνδέουν τη Βούδα με την Πέστη με καλύτερη  τη γέφυρα των Αλυσίδων, τη μνημειώδη πλατεία των Ηρώων, το επιβλητικό κτήριο του Κοινοβουλίου, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, την Όπερα, τον Ιστορικό ναό του Αγ. Ματτία (όπου εστέφοντο οι Ούγγροι βασιλιάδες), τον πύργο των Ψαράδων και το νησί Μαργαρίτα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα σας προτείνουμε μια βόλτα στα καταστήματα της Vatci utca για ψώνια ή στο δάσημο < Καφέ Ζερμπώ > που παραμένει στο ίδιο σημείο από το 1870, αποτελώντας το κορυφαίο χώρο κοινωνικής συνάθροισης της πόλης.

2η Μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 
Μετά το πρωινό, ελεύθερη μέρα. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την πανέμορφη κλειστή αγορά. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε το περίφημο ουγγαρέζικο σαλάμι, τα τοπικά ποτά, καθώς και τα ονομαστά τους κρασιά. Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η τοπική κουζίνα, θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε ένα γαστρονομικό ταξίδι στις παραδοσιακές γεύσεις της Ουγγαρίας. Αξίζει να δοκιμάσετε την τοπική σούπα γκούλας, στρούντελ, ψητά λουκάνικα, κρέατα. Για το βράδυ σας προτείνουμε να περάσετε μια όμορφη νύχτα με τσιγγάνικα βιολιά, τοπική κουζίνα & ντόπιο κόκκινο κρασί που ονομάζεται αίμα του Ταύρου!

3η Μέρα: ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΒΙΣΕΓΚΡΑΝΤ - ΕΣΤΕΡΓΚΟΜ  
Μετά το πρωινό, ελεύθερη μέρα. Σας προτείνουμε μια οδική εκδρομή κατά μήκος του Δούναβη με πρώτη στάση στον Άγιο Ανδρέα-παράδεισο των καλλιτεχνών-, μετά στο Έστεργκομ όπου δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Στεφάνου -η ωραιότερη Καθολική Βασιλική της Ουγγαρίας- και οι βασιλικοί τάφοι, και τέλος το Βίσενγκραντ με το κάστρο του βασιλιά Ματθία, άλλοτε έδρα των Ούγγρων Βασιλιάδων. Επίσης, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε ένα εργοστάσιο διαμαντιών, όπου θα ενημερωθούμε για την παραγωγική διαδικασία και αν θέλουμε να κάνουμε αγορές. Γεύμα  στο εστιατόριο Renaissance. Το βράδυ επιστροφή στη Βουδαπέστη και διανυκτέρευση.

4η Μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 
Μετά το πρωινό, ελεύθερη μέρα για βόλτες και ψώνια.

5η Μέρα : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.
                                     
ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ:

•    Αερ/κά εισιτήρια Αθήνα-Βουδαπέστη-Αθήνα με απευθείας πτήσεις.
•    Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης.
•    4  διαν/σεις σε ξενοδοχείο 4* κεντρικό με πρωινό.
•    Ξενάγηση Βουδαπέστης  με  Ελληνόφωνο ξεναγό.
•    1 χειραποσκευή  + 1 αποσκευή  μέχρι  10  κιλά για κάθε επιβάτη.
•    Ασφάλεια αστικής ευθύνης tour operator.

Σημ.1: Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι των αεροδρομίων (150 E).
Σημ.2: Δεν περιλαμβάνονται οι προαιρετικές εκδρομές.
Σημ.3: Η σειρά των ξεναγήσεων δύναται να τροποποιηθεί.